Karórák, amelyek az extrém utazásokat is kibírják

Amikor óra keresése előtt állunk, általában több szempontot is figyelembe kell venni.
Karórák, amelyek az extrém utazásokat is kibírják

Egy utazás mindig sok kalandot ígér a résztvevőknek. Itt a régen várt jó idő, és ilyenkor már érdemes elkezdeni az idei nyaralásunk szervezését, hiszen a legjobb helyekhez tartozó szállásokon gyorsan fogynak a szabad helyek! Nem mindenki szereti a passzív kikapcsolódási formákat, és nem elégszenek meg azzal, ha csak a strandon napoznak és pihennek, hanem inkább útra kelnek, és a környező vidék felfedezésével töltik el az időt. Egy utazás alatt általában arra is adódik alkalom, hogy új, akár extrémebb programokat is kipróbáljunk! Az ilyen tevékenységekhez pedig elengedhetetlen egy olyan sportóra, ami bírja a kiképzést!

Amikor sportóra keresése előtt állunk, általában több szempontot is figyelembe kell venni. Egyrészről fontos, hogy az adott darab olyan funkciókkal legyen ellátva, amiknek valóban hasznát tudjuk majd venni. Másrészről elég masszívnak és strapabírónak kell lennie, hiszen amikor állandó mozgásban vagyunk bármikor érheti egy kis víz, vagy akár egy komolyabb erőbehatás is. Harmadrészről azért az is lényeges szokott lenni, hogy a ketyegő dizájnja egyezzen az ízlésünkkel. A japán Casio márkának van egy olyan sorozata, ahol a karórák megfelelnek mind a három felsorolt elvárásnak! Nem véletlen ilyen népszerűek az ütésálló G-Shock órák. Mit kell tudni ezekről karórákról? A G-Shock névről világszerte a szívósság ugorhat be mindenkinek, amit az is bizonyít, hogy a Guinness- rekordok könyvébe is így került be ez a márka. Az ilyen órák ellenállnak a hideg időjárásnak és a centrifugális erőnek,valamint víz- és ütésállókák is. Ezek pedig olyan fontos jellemzők, amikkel rendelkeznie kell egy extrém utazáson, extrémebb sportolás közben használt órának! A fenti linken egy olyan webáruházat találsz, ahol meg tudod majd nézni, mennyi mindenre képesek a G-Shock ketyegők, és arra is meg van a lehetőség, hogy kíváncsi leszel, hogy mutatnának a csuklódon!

Ahhoz persze, hogy gond nélkül végbemessen az utazása, több dolgot is érdemes végiggondolni az indulás előtt. A linken elérhető oldalon számos olyan jó tanács van feltüntetve, amikre célszerű lehet odafigyelni egy hosszabb autóút előtt. Vannak olyan nélkülözhetetlen ellenőrzések, amiket nem árt elvégezni egy gépjármű esetében. Az abroncsnyomás, a szélvédő folyadék, az olajszint, vagy a szükséges kellékek megléte (elsősegélydoboz, elakadásjelző) mind- mind olyan tétel, amiknek a hiánya akár komolyabb problémát is okozhat. Arra is időt kell szánni, hogy a lehető legpraktikusabban pakoljunk be az autóba. Azok a holmik legyenek a csomagtartó melyére elrakva, amik egész biztos nem fognak kelleni az út alatt, hiszen nincs annál bosszantóbb, mint amikor ki kell pakolni az egész kocsit például az elsősegélydobozért. Ami viszont a legfontosabb, hogy soha ne felejtsük el sem a gyermekeink, sem pedig a saját biztonsági övünket bekötni!

Kapcsolódó cikkek

Anyák napi ajándék ötletek 2022, gyere, segítünk!

Anyák napi ajándék ötletek, gyere, segítünk!

Május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat.

6 kézműves ajándék, ami szuvenírként is megállja a helyét

6 kézműves ajándék, ami szuvenírként is megállja a helyét

Nehéz szép és praktikus szuvenírt szerezni a hazai utazásokon? Vásárolhatsz például hagyományos pöttyös bögrét vagy terítőt. A további 6 tippért kattints!

Amire egy turistának szüksége lehet

Amire egy turistának szüksége lehet

A Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk.