Anyák napi ajándék ötletek, gyere, segítünk!

Május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat. Kevesen tudják, hogy az ünnep története egészen az ókori görög kultúráig nyúlik vissza. Akkoriban Rheának, az istenek anyjának ajánlották az ünnepséget, s ezzel együtt az édesanyák tiszteletére is. A történelem során Angliában keresztény vallási jelleget kapott az anyák napja. Az Egyesült Államokban elsőként a bostoniak ünnepelték 1872-ben az édesanyákat.
Anyák napi ajándék ötletek 2022, gyere, segítünk!

Miután a tengerentúlon elterjedt az ünnep, s azt hivatalossá nyilvánította Wilson elnök, a kereskedelem is egyre inkább nyitottá vált irányába. Amerika után Európában is átvették az anyák napi ajándékozás szokását, s ma már természetes, hogy május első vasárnapján megajándékozzuk az édesanyákat, nagymamákat.

S hogy mit érdemes ajándékozni? Melyek azok a tuti befutó meglepetések, amelyekkel biztosan nem lőhetünk mellé? Legtöbben jól ismerjük édesanyánk ízlését, ezért akár olyan ajándékokkal is bepróbálkozhatunk, mint a parfüm, a ruha, vagy a különféle lakás kiegészítők. Cikkünkben most annak járunk utána, hogy milyen anyák napi meglepetések a leginkább népszerűek napjainkban.

Minőségi kozmetikumok és parfümök egyedileg összeállított csomagban

A Shopalike anyák napi ajánlata szerint az illatszerek és a kozmetikumok népszerűek lehetnek ebben az időszakban. Egy nő, járjon bármelyik életkorban is, kedveli a parfümöket és a szépségápolást szolgáló készítményeket. Összeállíthatsz egy csomagot édesanyád számára kedvenc krémjeiből, és persze parfüm is kerülhet az ajándéktasakba. Érdemes a minőségi darabok mellett letenni a voksot, hiszen ha bőrápolásról van szó, akkor korántsem mindegy, hogy mi kerül kapcsolatba a bőrrel. Különösen kedveltek az arcszérumok, amelyek C-vitaminnal, kollagénnel vagy akár hialuronsavval szolgálják a fiatalos arcbőr megvalósítását.

Kiegészítők az ékszerektől a táskákig

Minden nő gardróbjában megtalálhatóak a kiegészítők. Segítségükkel tökéletessé varázsolható a megjelenés, ami akár a munkában, akár a magánéletben nem elhanyagolható tényező. Ahogyan egy jó parfümtől magabiztossággal gazdagodhatnak a mindennapok, úgy egy minőségi táska, vagy egy stílusos sál is nagy segítség lehet az igényes megjelenéshez. Az anyák napja ideális alkalom ahhoz, hogy megajándékozd édesanyád egy jó minőségű, színvonalas, stílusához passzoló kiegészítővel. S hogy mit érdemes választani? A leginkább kedvelt kiegészítők a következők:

· Ezüst és arany ékszerek, sőt, az igényes bizsu ékszerek is labdába rúghatnak

· Szinte minden alkalomra hordható kézitáskák, válltáskák

· Tavaszi kendők, sálak

· Egyedi gravírozással ellátott karórák

Pénztárca, amivel nem lőhetsz mellé

S ha már a kiegészítőkről esett szó, akkor külön figyelmet érdemelnek a pénztárcák. Ez minden nő táskájában ott lapul, és rendszerint napi használatban van. Ugyanakkor korántsem mindegy, hogy milyen minőségben áll rendelkezésre, mennyire passzol az egyéni stílushoz, kényelmesen használható-e. Egy jó pénztárcát nem könnyű találni, hiszen a külsőségek mellett arra is figyelmet érdemes fordítani, hogy méretben megfelelő legyen, valamint a belső kialakítása is hűen szolgálja viselőjének kényelmét. Bátran válassz színes darabot, ha édesanyád különösen kedveli valamelyik árnyalatot. A feketén túl a piros pénztárcák is nagy népszerűségnek örvendenek.

Virágvariációk saját kézzel: elő a kreativitással!

A virág elmaradhatatlan része az anyák napjának. Ha azonban sajnálod a klasszikus orgonát vagy egyéb vágott virágokat, esetleg édesanyád sem szereti, amikor elhervadnak a virágok, akkor a cserepes, ültetett megoldások bizonyulnak ideálisnak. De nem ám akármilyen kombinációban! Mindegy, hogy kerttel rendelkezik anyukád, vagy az erkély kínálta lehetőségekből hozza ki a maximumot, esetleg a lakásban tartott növényeket kedveli, megtalálhatod az aktuális kínálatban azokat a növényeket, melyek biztosan elnyernék tetszését.

Válassz nagyobb kaspót, cserepet, s ültess össze benne közel azonos vízigénnyel rendelkező növényeket. A tündérkert egyfajta formája ez, s ha igazán extrát adnál, akkor dekor kavicsokkal, kedves figurákkal is díszítheted az elkészült egyveleget. A meglepetés és az esztétikai élmény garantált, ráadásul nap mint nap gondoskodhat édesanyád a kapott növényekről.

Ne maradjanak el a kedves szavak sem!

Essen bármelyik anyák napi ajándékra is a választásod, ne feledkezz meg arról, hogy a megfelelő csomagolás, és néhány kézzel írott, kedves szó igazán örömet okoznak majd. Az odafigyelés és szeretet tettekkel történő kifejeződése pedig az anyák napján túl is a mindennapok részét kell, hogy képezzék.

Kapcsolódó cikkek

Nyaralni mész? Ezeket vidd magaddal!

Nyaralni mész? Ezeket vidd magaddal!

Akár belföld, akár külföld az úti cél, vannak olyan dolgok, amelyek nélkül nem indulhatunk útnak.

Anyák napi ajándék ötletek 2022, gyere, segítünk!

Anyák napi ajándék ötletek, gyere, segítünk!

Május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat.

Amire egy turistának szüksége lehet

Amire egy turistának szüksége lehet

A Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk.