6 kézműves ajándék, ami szuvenírként is megállja a helyét

Az utazásról vagy nyaralásról hozott szuvenír kedves meglepetés, mégis olykor tömegcikknek érezzük. A turisztikai célpontok ömlesztik ránk a hűtőmágnesek és képeslapok tucatjait, melyek gyakran nem is az adott országban készültek.
6 kézműves ajándék, ami szuvenírként is megállja a helyét

Ha szeretnénk egy kis apróságot vinni szeretteinknek, igyekezzünk egyedi, kézzel készült darabokat találni kisebb manufaktúrákban! Ez lehet dekorált használati tárgy, de akár fogyasztható étel- vagy ital is. Mutatunk 6 kézműves ajándékot, melyet bátran vihetsz haza, ha magyarországi célpontokat látogatsz.

1. Egyedi textíliák

Országjárásaink során rábukkanhatunk néhány hétvégi kézműves vásárra, ahol akár lakástextilt is vásárolhatunk. Foltvarrott, horgolt, kötött vagy más technikával készült csodás termékeket szerezhetünk be itt. Az alábbiakat bátran adhatjuk nyaralásból hazatérve:

· terítők

· díszpárna huzatok

· edényfogók

· alátétek

· ágytakarók

Érdemes körülnézni, mert saját részre is praktikus és minőségi kiegészítőket vásárolhatunk.

2. Kézműves porcelán szuvenír

Bármerre járunk az országban, ráakadhatunk kisebb-nagyobb porcelánmanufaktúrákra. Gyönyörű, egyedi, s funkcionális termékeket választhatunk, akár egyesével, akár készletben. A nagymama biztosan örülne egy kalocsai vagy nyírségi vajtartónak, esetleg tortatálnak. Ha pedig a hazaúton eltörik a termék, hagyományos bögre pöttyös mintázattal webáruházból is rendelhető.

3. Fa kiegészítők szuvenírként

Ha fából készült tárgyakat keresünk, a szupermarketek gyakran cserbenhagynak bennünket. A hagyományos anyagok helyett szinte minden műanyagból készül. Érdemes kézműves eladókat keresni, hiszen ők gyönyörű fa tárgyakat készítenek. A következő listából szuvenírt is válaszhatunk:

· kenyértartó

· falióra

· díszes vágódeszka

· kulcstartó szekrény

· gyerekeknek játékkardok, pajzsok

Tájegységenként változhat, milyen kellékeket vásárolhatunk. Hagyományos és modern ötletekkel is találkozhatunk a kínálatban.

4. Méz és lekvár

Az élelmiszerek zamatával a meglátogatott tájegység hangulatát is elvisszük a megajándékozott személyhez. A méznek mindenki örül, hiszen egészséges, s igazi kincsnek számít. Izgalmas gasztronómiai kalandokat nyújtanak az ízesített változatok. Ezek a legjobbak meglepetés gyanánt.

A lekvár is kiváló lehet, különösen, ha a tájra jellemző gyümölcsből készült.

5. Kézműves italok ajándékba

Egyre nagyobb divat alkoholos vagy mentes szeszeket ajándékozni. Hazai tájakról is hozható kézműves sör, bor vagy pálinka. Utóbbi kettőt érdemes a másik által ajánlott kisebb borászatokból vagy szeszfőzdékből vásárolni, ha valóban egyedi íz a vágyunk.

Ízletes szörpöket is hozhatunk a távoli tájakról. Manapság már cukormentes változatuk is van.

6. Kézzel készült édesség

Ahogy az italok, a kézzel készült édes finomságok is kedveltek. Már szerzetesrendek is készítenek különleges édességeket, de akár a piacon is található utánozhatatlan házi bonbon.

Összefoglalva: A kézműves ajándékok hasznosak, mutatósak, s legfőképpen egyedik. Szuvenírként is bátran adhatjuk őket szeretteinknek. Cikkünkben 6 bevált ötletről olvashattatok.

Kapcsolódó cikkek

Amire egy turistának szüksége lehet

Amire egy turistának szüksége lehet

A Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk.

Karórák, amelyek az extrém utazásokat is kibírják

Karórák, amelyek az extrém utazásokat is kibírják

Amikor óra keresése előtt állunk, általában több szempontot is figyelembe kell venni.

Nyaralni mész? Ezeket vidd magaddal!

Nyaralni mész? Ezeket vidd magaddal!

Akár belföld, akár külföld az úti cél, vannak olyan dolgok, amelyek nélkül nem indulhatunk útnak.