Élet a díszletek mögött: kihagyhatatlan a Velencei Biennálé

Összetéveszthetetlen hangulat, klasszikus és bizarr művészetek.
Kihagyhatatlan a Velencei Biennálé 2023-ban is

Olaszország Velencéje sokak számára csak annyit rejt magában, hogy egy könnyen elérhető romantikus olasz város, ahol a karnevál is zajlik, a Szent Márk téren pedig lehet galambokat etetni pizzaevés közben is. A vizek vagy fények városa egy igazán különleges hely, és nem csak azért mert bármelyik szegletében tökéletes szelfit lehet készíteni. Az erre a célra tökéletesen megfelelő díszlet ugyanis jóval több érdekességet rejt magában, mint a Sóhajok hídján való szelfizés vagy a gondolában andalgás.

Csak a házszámokat ne!

Velencébe több módon is el lehet jutni Magyarországról, de amikor megérkezünk a városba, egészen új formáival találkozhatunk a közlekedésnek, ami világszerte különlegességnek számít. A vízibuszok, azaz vaporettók szinte kihagyhatatlan elemei a szigetek közötti utazásnak, viszont ha Velencében szállunk meg, akkor gyalogszerrel is könnyedén bejárhatjuk a várost; érdemes kényelmes sportcipővel készülni az útra. És bizony, ha szeretnénk kicsit jobban a csillogó, kikent karneváli álarc mögé látni, akkor valóban érdemes sokat sétálnunk, hiszen így eljuthatunk olyan részekre is, ahova a nagyobb tömegek már nem mennek. Az utcákon ugyanis végtelen sok turista található, bizonyos csomópontokban pedig egyenesen közelharccá fajul az áthaladásért való küzdelem.

Szokás mondani, hogy Velencében egyszer érdemes elveszni, és ez pontosan így is van, hiszen a legeldugottabb sikátorban is könnyen találhatunk egy kiváló éttermet, ahol az élőzene mellett a városban szokatlan módon az olasz beszéd lesz túlsúlyban. Mivel az éttermek, bódék, üzletek fő profilja a turisták kiszolgálása, igazán üdítő az élő Velencével is találkozni, ami nem mintegy díszletként szolgál a turisták számára.

Az élő múzeum

A lagúnák és az egyedien számozott utcák alkotta labirintusok utánozhatatlan épületei, az ott megbúvó alkotások élő múzeummá varázsolják Velencét, ahol érdemes átadni magunkat az időtlen szépségnek. A Dózse palota, a Corre Múzeum, a Peggy Guggenheim Gyűjtemény, a Ca’ Rezzonico és még ezer látnivaló várja a művészetre éhes szemeket, amik ha a kortárs irányokra, történésekre is kíváncsiak napokig tartó legeltetést biztosít a két évente megrendezett Velencei Biennálé. A látogatáshoz érdemes a velencei szállások között szétnézni.

Kapcsolódó cikkek

Róma - Cinecitta World

Róma - Cinecitta World

A Rómában található Cinecitta World csodálatos világába engedünk bepillantást.

Top 5 hotel Firenzében

Top 5 hotel Firenzében

Firenzében is jól érezhetjük magunkat, ha a megfelelő hotelben szállunk meg.

Velence - érdekességek

Velence - érdekességek (hogy ne csak turista szemmel nézzük)

Ilyen nehézségekkel küzd Velence, és ilyen megoldásokat találtak rá.