Róma - Cinecitta World

Ha szereted a filmeket és szeretsz szórakozni, akkor a Róma Cinecitta World a te világod. Ez a hely nem más, mint egy olasz vidámpark filmrajongók számára. Ez a hely az élő bizonyíték arra, hogy Rómában nem csak történelmi nevezetességeket látogathatsz, hanem igazán szuper szórakoztató programban is részed lehet. Ha szereted a filmeket és odáig vagy az olasz filmgurukért, mint például Federico Fellini, Sergio Leone vagy Ennio Morricone, akkor mindenképpen el kell látogatnod erre a helyre, ami egykoron Európa egyik legnagyobb filmstúdiója is volt.
Róma - Cinecitta World

Mozi és televíziós vidámpark

A Róma Cinecitta World egy mozi - és televíziós vidámpark Rómában. 2014-ben nyitotta meg a kapuit. Ezen a helyen korábban egy filmstúdió állt, amelyet az 1960-as években a legendás olasz producer, Dino de Laurentiis építtetett. Számos olasz film is készült itt. Olyan nagyszerű színészekkel és színésznőkkel, mint Elizabeth Taylor és Richard Burton. Olaszország legnagyobb vidámparkja, több mint 300 ezer négyzetméteren terül el. A park díszleteit Dante Ferretti Oscar-díjas, olasz díszlettervező készítette.

Az élményparkban van egy óriás hullámvasút, amely a Ben Hur című film díszletei között tekereg, de több más film jelenete is megelevenedik ebben a szórakoztató parkban.

Látnivalók a Cinecitta World-ben

A látnivalók közül van itt óriás hullámvasút, űrséta és vadnyugati tűzpárbaj is. A Volárium például nem más, mint egy levegőben felfüggesztett jármű, amelybe be lehet szállni, hogy aztán egy „repülő moziban” találd magad.

Az Inferno, vagy Pokol, egy „lángoló színház”, azaz Dante Pokla, a Jurrasic War pedig a dinoszauruszok csatája, ahol egyedülálló és lélegzetelállító kaland vár rád. Az Indiana nevű látványosság is érdekes, hiszen bemerészkedhetsz egy titokzatos, indiai dzsungelbe. A cél, hogy az elefánt alakú, óriás templom ajtaját elérd. A horror házban pedig úgy érezheted magad, mintha egy igazi horrorfilmbe csöppentél volna.

Cinecitta World élő showja

Az élő show között megtalálható a Welcome Show, a Cinecitta Show, a Fast&Furious Stunt Show. Ez utóbbi egy autókkal, teherautókkal végrehajtott kaszkadőrshow. Olyan jeleneteket láthatsz itt, amelyeket az akció filmekben is látni szoktál.

A Trucci Da Paura Show nagyon izgalmas, hiszen itt a mozi szakemberei avatnak be a horrorfilmek kulisszatitkaiba, közben pedig félelmetes speciális effekteket hallhatsz.

Tématerületek

A vidámpark a témákat illetően hét részre oszlik. Az egyik az Il Regno Del Ghiaccio, azaz a téli csodaország, egy fedett hópark. A tématerületek között megtalálható még az ókori Róma, a sci-fi űrföld – Spaceland -, Far West, a kalandorok legnagyobb örömére, az Adventure Land. Az Aqua Land, nem más, mint egy „mozi medence”, vízi park, vízzel, hajókkal és stranddal. És végezetül a park szíve, a Cinecitta világa, ahol idegen szörnyekkel harcolhatunk és más bolygókra is elutazhatunk.

Éttermek és boltok

A nem hétköznapi éttermek is remek szórakozást nyújtanak, mint például a Roma, az American Bar, a Saloon, a Ristorante Charleston, a Jurassic Bar, vagy a Ristobar Aqua World. Miután jól kiszórakoztad magad, 4 különböző boltba is betérhetsz: Cinecitta World Shop, Jurassic Shop, Roma Shop és Inferno Shop.

Római szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Super Mario őrületes világa - Super Nintendo World Japán, Oszaka

Super Mario őrületes világa

A japán high-tech tematikus park, a Super Nintendo World átmenetet teremt a videójátékok világa és a valóság közt.

Champagne (Franciaország)

Ha Champagne, akkor pezsgő!

Champagne Franciaország észak-keleti részén fekszik. Világszerte híres habzóboráról, amit csakis akkor hívhatunk Champagne-nak, ha ebből a régióból származik.

FICO Eataly World – gasztro vidámpark Bolognában

FICO Eataly World – gasztro vidámpark Bolognában

A FICO Eataly World, Bologna egyik turisztikai látványossága. Mutatjuk is, hogy miért!