Super Mario őrületes világa

A japán high-tech tematikus park, a Super Nintendo World átmenetet teremt a videójátékok világa és a valóság közt.
Super Mario őrületes világa - Super Nintendo World Japán, Oszaka

„Atyaég! – mondja tudósítónk. Körülnéz, a rettegett főnök, Bowser nagy kastélya van mögötte, majd felismeri maga előtt az állítólagosan elrabolt Peach hercegnőt. A színek körülötte rikítóak, a formák gyerekesen kerekek, a hangszórókból származó zene úgy hangzik, mint a mobiltelefonok korábbi generációinak polifonikus csengőhangja. "Nagyon izgatott vagyok" - mondja Chris, akinek a fogszabályzóját is a Nintendo világának figurái díszítik, hogy megfeleljenek ennek az alkalomnak.

Elsők között vehettük szemügyre a világ – valószínűleg - leghíresebb vízvezeték-szerelőjének, SuperMarionak az új, rajongói paradicsomát. A japán Oszakában található Super Nintendo World már mindenki számára nyitott. -

Mario és Luigi életnagyságú figurái mellett Shigeru Miyamoto játéktervező, e karakterek készítője öklét az ég felé emeli. Ahogy Mario győzelme után a videojátékaiban, amikor éppen teljesít egy szintet.

Ez a világ első szórakoztató parkja, amely a Super Mario körüli népszerű videojáték-univerzum hőseit valósítja meg. Hozzávetőleg 465 millió euróba került. Kalandpark, amely elsősorban a virtuális valóságra támaszkodik.

Ez csak egy álom volt 1981-ben, amikor az első videojáték megjelent, amelyben Mario testvérével, Luigival szörnyekkel harcolt a csatornarendszerben. A közelmúlt popkultúrtörténetének egyik legfontosabb pillanata volt. Azóta Super Mario vitathatatlanul a legbefolyásosabb jump'n'run hős a videojátékokban.

A Super Nintendo World úgy van felépítve, hogy a játékok rajongói azonnal eligazodjanak. Valójában olyan légkör jön létre, mint a videojátékok világában - függetlenül attól, hogy az 1990-es években megismertük őket 2D grafikában, vagy sokkal kifinomultabb felbontásban a legújabb konzolokon. Mivel a Super Mario tervezői mindig hűek maradtak a színárnyalatok és a popszerű, komikus karakterek alaprajzához. A vidámpark tervezői nyilvánvalóan ugyanezt tették. A látogatók értékelik a retro megjelenés és a legújabb technológia kombinációját. Minden látogató használhatja az alkalmazást fiók létrehozására és pontok gyűjtésére a különböző tevékenységekhez, amelyek megfelelnek a videojátékok érméinek csilingelésének.

A gokartpályát, amely az azonos nevű házi konzoljátékra épül, a park egyik fő látványosságaként emlegetik - ez egy sikítóan színes utazásként egy virtuális világban.

A Super Nintendo World messze nem az első vidámpark, amely egy kitalált világ fizikailag kézzelfogható és megtapasztalható változata. 1971-ben megnyílt az első Disneyland az amerikai Floridában, ahol Mickey és Minnie Mouse, később pedig a gonosz Disney-hősök voltak a főszereplők. A koncepció azóta megtérült és világszerte kibővült. Jó tíz éve a floridai Universal Orlando Resort a multi-theme park szupelatív formáját kínálja: Itt a látogatók megtalálják többek között a „Harry Potter”, a „Jurassic Park” világát, valamint a Marvel univerzum hőseit, például Pókembert és Hulk-ot. Több és még több hullámvasút, labirintus és egyéb látnivaló, amelyek nagyjából az eredeti történeteken alapulnak.

A Super Nintendo World kapuit eredetileg 2020. közepén kellett volna kinyitni. Amikor a japán kormány tavasszal rendkívüli állapotot vezetett be a járvány miatt, az avatást az év későbbi időpontjára halasztották. De amikor a javított tervek túl optimistáknak bizonyultak, a felelősök 2021. február elejére halasztották az időpontot. De még ezt is csak néhány kiválasztott vendég élvezhette. Azóta viszont kinyitottak.

Előfordul, hogy sorok alakulnak ki a Super Mario szereplői, és a harcostársak, mint Peach hercegnő vagy Varangy kapitány előtt: Mindenki velük akar szelfizni.

Nem túlzás, amikor azt mondom, hogy Super Mario-n nőttem fel ”- mondja egy lelkes videojátékos. "Most a világában vagyok, ez életem legnagyobb élménye".

A Super Mario rajongókat a világ minden tájáról várják, oszakai szállások itt!

Ha nem utaznál ilyen messze, akkor Európa legnagyobb szórakoztató parkjairól pedig itt olvashatsz.

Kapcsolódó cikkek

30 dolgot másként tesznek az emberek a harmincas éveikben, mint korábban

Máshogy utaznak azok az emberek, akik elmúltak 30 évesek

Amikor betöltjük a 30. évünket, nagyon sok mindent másként teszünk. Nincs ez másként az utazással kapcsolatban sem.

Birmingham - látnivalók, szállás

Birmingham

Birminghami beszámolónk sok érdekességekkel.

Kiruna, a svédországi bányászváros költözik

Kiruna, a költöző város Svédországban

Hogy lehet egy egész várost elköltöztetni?