Miért éri meg télen is Athénba utazni?

Athénra általában klasszikus nyári turistacélpontként tekintünk, pedig a hidegebb évszakban is megéri idelátogatni. Mutatjuk, miért!
Miért éri meg télen is Athénba utazni?

1. Alig állnak sorok a nevezetességeknél

Az Akropolisztól a múzeumokon át az ásatásokig Athénban számtalan nevezetességet találunk, amelyek a város évezredes múltjáró mesélnek. Az Akropolisz például egy hegytetőn helyezkedik el, ahová nyáron komoly kihívás felmászni, télen viszont annál kellemesebb túra.

2. Kisebb a tolongás a múzeumokban

Az Akropolisz múzeumtól kezdve az Archeológiai Nemzeti Múzeumig számtalan lehetőségünk nyílik, hogy megismerkedjünk az ország történelmi kincseivel. Ám amíg nyáron mindenki a légkondicionált múzeumokban zsúfolódik, télen bőven marad időnk mindent kényelmesen körbejárni és megszemlélni.

3. A helyiek szemével láthatjuk a várost

A vezetett túrák résztvevői előtt gyakran rejtve maradnak a város izgalmas kis zugai, és nem nyernek bepillantást abba, hogyan élik itt az emberek a hétköznapjaikat. Ha azonban magunk állunk neki felfedezni Athént, a város igazi arcával találkozhatunk, akár a Pangrati hipszternegyedben is.

4. Csomó időnk marad kipróbálni a görög konyha finomságait

Athén az idők során gasztronómiai célponttá vált, ahol a jó borok és a finom ételek kedvelői mindenképp megtalálják a számításukat. A tavernáktól a kis boltokig bárhol beszerezhetjük, megkóstolhatjuk a klasszikus görög fogásokat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket.

5. Számtalan kirándulási lehetőség van

Ha elhagynánk a várost, rengeteg izgalmas célpont közül választhatunk. Ilyen például a Vouliagmeni-tó, amely meleg vizének gyógyító erőt tulajdonítanak, vagy az Asteras Glyfada strand.

6. Olcsóbbak a szállások

Nézd is meg őket itt: www.booking.com/district/gr/athens/athenscitycentre.hu.html?aid=334280

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Miért éri meg télen is Athénba utazni?

Miért éri meg télen is Athénba utazni?

Ilyentájt alig járnak turisták a görög fővárosban, ami még kellemesebbé teszi a látogatást.

4 tábor általános iskolásoknak

4 tábor általános iskolásoknak

Bentlakásos és napközis nyári táborok 6 éven felülieknek az ország minden tájáról: játéktábort, animációs, kaland- és tudóstábort ajánlunk.

A titokzatos Irán

A titokzatos Irán

Az országot a helyiek már időszámításunk előtti idők óta Iránként is ismerik, nyugaton 1935-ig csak a Perzsia elnevezéssel illették. Az Irán szó ősi formája az Arianám, amely elnevezéssel a nép az országát egykor nevezte. Az arianám az „Indoiráni népek” s