Miért éri meg télen is Athénba utazni?

Athénra általában klasszikus nyári turistacélpontként tekintünk, pedig a hidegebb évszakban is megéri idelátogatni. Mutatjuk, miért!
Miért éri meg télen is Athénba utazni?

1. Alig állnak sorok a nevezetességeknél

Az Akropolisztól a múzeumokon át az ásatásokig Athénban számtalan nevezetességet találunk, amelyek a város évezredes múltjáró mesélnek. Az Akropolisz például egy hegytetőn helyezkedik el, ahová nyáron komoly kihívás felmászni, télen viszont annál kellemesebb túra.

2. Kisebb a tolongás a múzeumokban

Az Akropolisz múzeumtól kezdve az Archeológiai Nemzeti Múzeumig számtalan lehetőségünk nyílik, hogy megismerkedjünk az ország történelmi kincseivel. Ám amíg nyáron mindenki a légkondicionált múzeumokban zsúfolódik, télen bőven marad időnk mindent kényelmesen körbejárni és megszemlélni.

3. A helyiek szemével láthatjuk a várost

A vezetett túrák résztvevői előtt gyakran rejtve maradnak a város izgalmas kis zugai, és nem nyernek bepillantást abba, hogyan élik itt az emberek a hétköznapjaikat. Ha azonban magunk állunk neki felfedezni Athént, a város igazi arcával találkozhatunk, akár a Pangrati hipszternegyedben is.

4. Csomó időnk marad kipróbálni a görög konyha finomságait

Athén az idők során gasztronómiai célponttá vált, ahol a jó borok és a finom ételek kedvelői mindenképp megtalálják a számításukat. A tavernáktól a kis boltokig bárhol beszerezhetjük, megkóstolhatjuk a klasszikus görög fogásokat, a friss gyümölcsöket, zöldségeket.

5. Számtalan kirándulási lehetőség van

Ha elhagynánk a várost, rengeteg izgalmas célpont közül választhatunk. Ilyen például a Vouliagmeni-tó, amely meleg vizének gyógyító erőt tulajdonítanak, vagy az Asteras Glyfada strand.

6. Olcsóbbak a szállások

Nézd is meg őket itt: www.booking.com/district/gr/athens/athenscitycentre.hu.html?aid=334280

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Gyerekkel Dubai - Irány a Dubai Parks and Resortsban található Legoland Hotel

Gyerekkel Dubai - Irány a Dubai Parks and Resortsban található Legoland Hotel

A Legoland Hotel minden legózni szerető gyermek számára óriási élmény lehet.

Egy zürichi hotelben robotpincérre bízzák a szobaszervízt

Egy zürichi hotelben robotpincérre bízzák a szobaszervízt

Kissé futurisztikus, de nagy segítség a hotelpincér.

Champagne (Franciaország)

Ha Champagne, akkor pezsgő!

Champagne Franciaország észak-keleti részén fekszik. Világszerte híres habzóboráról, amit csakis akkor hívhatunk Champagne-nak, ha ebből a régióból származik.