Türkizkék tengerrel és fehér homokkal várnak a Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek igazi álomcélpont. Magyarországtól mintegy 12 órányi repülőútra található a paradicsomi nyaralóhely, ahol más gondunk sem akad, mint hogy eldöntsük, aznap éppen melyik pálma árnyékában hűsölünk a parton.
Türkizkék tengerrel és fehér homokkal várnak a Maldív-szigetek

Az Indiai-óceán közepén fekvő, 1900 apró szigetből álló csoport összesen 162 szigetén találhatóak hotelek, ahonnan esténként élvezhetjük a naplemente színeit.

A szigetek végtelen lehetőséget kínálnak a búvárkodásra és a snorkelezésre, hiszen a tengeri élővilág elképesztően gazdag, telis-tele a legkülönfélébb színes halakkal. Ha maradunk a hajókirándulásnál, a vízben akár delfinekkel is találkozhatunk.

Szálláshelyül választhatjuk a szigetcsoport jellegzetes fából épült bungallóit. Érdemes megkóstolni a helyi konyha jellegzetességeit, így a mangósalátát, a curry-t vagy a “ragacsos rizst” is, hozzá pedig kókusztejet ihatunk.

Maldív szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Ilyen szép Izland - mutatjuk!

Ilyen szép Izland - mutatjuk!

Jártál már Izlandon? Ha még nem, érdemes megtekintened a cikket, mert Izland legszebb arcát mutatjuk.

A titokzatos Irán

A titokzatos Irán

Az országot a helyiek már időszámításunk előtti idők óta Iránként is ismerik, nyugaton 1935-ig csak a Perzsia elnevezéssel illették. Az Irán szó ősi formája az Arianám, amely elnevezéssel a nép az országát egykor nevezte. Az arianám az „Indoiráni népek” s