Egy zürichi hotelben robotpincérre bízzák a szobaszervízt

Megpróbáltuk becsapni a szállodai robotpincért, de nem sikerült.
Egy zürichi hotelben robotpincérre bízzák a szobaszervízt

Egy zürichi hotelben -Radisson Blu am Flughafen- 24 órás pincéreket alkalmaznak, akik ráadásul pihenőnap nélkül dolgoznak. Természetesen nem rabszolgatartó típusú főnökről, mégcsak nem is fáradhatatlan, egyenruhás nőkről és férfiakról van szó, hanem gépekről, egyfajta robotokról. Ha kell, akár az éjszaka közepén is zavarhatjuk őket, ha innák egy jégbe hűtött pezsgőt vagy ha hajnalban egy frissítő kávéra vágynánk, de ha épp zuhanyzás közben vesszük észre, hogy otthon hagytuk a fogkefénket, akkor is rendelkezésre állnak.

Mint egy italautomata, odagurulnak, kiválasztjuk az italt, a megfelelő hőfokot, megkapjuk az általunk választott terméket és számláz.

Teszteltük – hiszen mégiscsak egy gép... Üdítőt választottunk, sört vettünk ki. Kíváncsiak voltunk, észreveszi-e az eltérést a robot. Nem jelzett hibát, azonban a számlán a kóla helyett sört szerepelt.

A folyosón igazán előzékeny. Halkan gurulva szállítja az italokat – akár emeletek közt is - a szobáig. Ha véletlenül eléállunk, udvariasan megkér, hogy fáradjunk odébb, hagyjunk neki helyet. Ha nem vagyunk elég gyorsak, megfordul és egy másik utat választ, hogy a rendelés mihamarabb teljesítve legyen.

Tesztünkön kiválóan vizsgázott a robotalkalmazott, amelynek –a szállodaigazgató elmondása szerint – főleg az éjszakai műszakban veszik hasznát, de azért reméljük, az igazi pincérek kedvességét, emberségét nem fogják egy ideig gépekkel kiváltani.

További érdekességek Zürichről itt!

Kapcsolódó cikkek

A titokzatos Irán

A titokzatos Irán

Az országot a helyiek már időszámításunk előtti idők óta Iránként is ismerik, nyugaton 1935-ig csak a Perzsia elnevezéssel illették. Az Irán szó ősi formája az Arianám, amely elnevezéssel a nép az országát egykor nevezte. Az arianám az „Indoiráni népek” s

Egy hely, ahol az álmok valóra válnak – Irány a párizsi Disneyland, az Eurodisney!

Egy hely, ahol az álmok valóra válnak – Irány a párizsi Disneyland!

Egy mágikus világ, több tucat különböző attrakcióval Párizs közelében.

Madagaszkár, a makik és a majomkenyérfák földje

Madagaszkár, a földi paradicsom

A makik és a majomkenyérfák földje, ahol jól megfér egymással az őserdő és a sztyeppe, a sivatagok és a tavak, valamint a hegyek és a strandok.