Gyógyulás romantikus környezetben: A tapolcai Hunguest Hotel Pelionban jártunk

A Hunguest Hotel Pelion Tapolcán, a Balatontól mindössze hat kilométerre található bájos kis településen fekszik. Miről ismert ez a környék? Például a súlyos légzőszervi betegségek kezelésére alkalmas barlangrendszerről.
Gyógyulás romantikus környezetben: A tapolcai Hunguest Hotel Pelionban jártunk

A karsztbarlang egy része közvetlenül a hotel alatt fekszik. Ide a vendégek Európában egyedülálló módon a hotelben lévő folyosón át juthatnak el. A barlangokról érdemes tudni, hogy levegőjük mikroklimatikus paraméterei állandóak. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmaznak semmiféle agresszív külső tényezőt, ez teszi őket alkalmassá a terápiára. A levegő pollenmentes, a páratartalom magas, és nincsen por, míg a barlang hőmérséklete állandó 14-16 °C között.

Nem csoda, hogy sokan érkeznek a településre a gyógyulni vagy csak méregteleníteni vágyók köréből. Számukra a városközpontban elhelyezkedő hotel is többféle orvosi szolgáltatást kínál, mint például allergiatesztet, légzésfunkciós vizsgálatot, valamint reumatológiai állapotfelmérést és terápiát.

Ezzel együtt a Pelion a romantikus kiruccanások színhelyének is ideális. Erre mutat rá, hogy a párok kedvence lett: egy népszerű szállásfoglaló oldalon 8,9 pontra értékelték a kétfős utakhoz. A gasztronómia rajongói is jó helyen járnak, hiszen a vendégek magyar és nemzetközi specialitásokat fogyaszthatnak az étteremben vagy a teraszon, ahol grillező és medencebár is rendelkezésre áll, míg a lobbibár kávék és italok széles választékát kínálja.

Mi a helyzet, ha aktív hétvégét tervezünk? Szerencsére ehhez sem feltétlenül kell kimozdulni, hiszen a szálloda tágas wellness- és fitneszközpontjában szabadtéri teniszpályák várják a sportrajongókat, de edzőterem és pingpongasztal is szolgálja a kikapcsolódást.

Ha inkább csak relaxálnánk, pihenhetünk a termálmedencékben, szaunákban vagy az infravörös kabinban is. A legkisebbeknek sem kell otthon maradnia, mivel külön részt biztosítanak a gyerekek számára, ahol többek között játszószoba is található.

Árak és szállásfoglalás itt!

Kapcsolódó cikkek

Bambara hotel Afrika szerelmeseinek

Varázslatos Afrika a Bükk lábánál

A távoli kultúrák szerelmesei megtalálják a számításukat Felsőtárkányban az afrikai hangulatú Bambara Hotel Premiumnak köszönhetően, ahol a szálloda prémium minőségi szolgáltatásaiban biztosan nem csalódnak.

Pihenés, kikapcsolódás, játék, kaland és hévízi élmények

Pihenés, kikapcsolódás, játék, kaland és hévízi élmények

Hévízen minden korosztály találhat magának kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget.