Madagaszkár, a földi paradicsom

A varázslatos Madagaszkár egy feledhetetlen kaland, lélegzetelállító édenkert.
Madagaszkár, a makik és a majomkenyérfák földje

Madagaszkár Afrika keleti partjánál lévő – mondhatni zavartalan életet élő - kis sziget csodálatos természetes paradicsom. Káprázatos egységet alkotnak egymással az őserdők és a sztyeppék, a sivatagok és a tavak, valamint a hegyek és a strandok.

A rajzfilmrajongóknak nem kell bemutatni Madagaszkár híres lakóit, a lemurokat, akiket egy szafari alkalmával akár lencsevégre is kaphatunk és kézből meg is etethetjük őket. Két változata van: a feketearcú (Indri indri) és a gyűrűsfarkú maki. Ők elég feltűnő jelenségek... és amennyire könnyű a makikat észrevenni, legalább annyira nehéz felfedezni a világ legkisebb kaméleonját - ami legfeljebb 3 cm körül lehet – vagy a sziget ragadozóját, a fosszát, amelynek hossza 70–80 cm, súlya 5,5–8,6 kg, viszont nagyon jó búvóhelyeket készít magának.

Madagaszkár fővárosa Antatnanarivo (ez annyit tesz, hogy „Ezer ember városa”). A 26 millió szigetlakosból 1,8 millió él itt. Színes és élettel teli a város, főleg péntekenként a piaci napon, amikor mindenféle illatok (és szagok) terjengenek mindenhol és zsibvásári a hangulat.

Az északi part felé véve az irányt érezhetjük a friss tengeri szellőt. A szomszédos sziget – Nosy Be - felé az utunkon majomkenyérfák jönnek szembe. A legenda szerint egyszer Istent felbőszítette, hogy a majomkenyérfák több vizet tárolnak, mint a többi, ezért büntetésként fejjel lefelé fordította őket, ezért a gyökere van fenn, a korona pedig a föld alatt – és valóban, ezek a fák tényleg úgy néznek ki, mintha a fordítva állnának! Amikor Nosy Be-t befejezte, azért jobb kedvében volt: az őserdők, a rizsföldek, a pálmafás strandok és a vulkánok már sokkal jobban sikerültek, mint a majomkenyérfák!

Aki az édent keresi, itt, Madagaszkáron bizonyára megtalálta azt!

Madagaszkári szállások, hotelek itt!

Kapcsolódó cikkek

Bár sok gondot okoz, mégis szeretik Szicíliában az Etnát

Bár sok gondot okoz, mégis szeretik Szicíliában az Etnát

Az Etna kitörései látványos fotótémát adnak a képekhez, mégis a hamu és a láva sok szicíliainak gondot okoz.

Trick Eye Museum - Szingapúr

Trick Eye Museum - Szingapúr

3D installációk, nagy élmény ez a szingapúri látnivaló.

Hánynak élnek most Hiroshimában?

Hánynak élnek most Hiroshimában?

Hánynak élnek most Hiroshimában? - szólhatna így egy kvízkérdés. Tényleg, hányan?