Madagaszkár, a földi paradicsom

A varázslatos Madagaszkár egy feledhetetlen kaland, lélegzetelállító édenkert.
Madagaszkár, a makik és a majomkenyérfák földje

Madagaszkár Afrika keleti partjánál lévő – mondhatni zavartalan életet élő - kis sziget csodálatos természetes paradicsom. Káprázatos egységet alkotnak egymással az őserdők és a sztyeppék, a sivatagok és a tavak, valamint a hegyek és a strandok.

A rajzfilmrajongóknak nem kell bemutatni Madagaszkár híres lakóit, a lemurokat, akiket egy szafari alkalmával akár lencsevégre is kaphatunk és kézből meg is etethetjük őket. Két változata van: a feketearcú (Indri indri) és a gyűrűsfarkú maki. Ők elég feltűnő jelenségek... és amennyire könnyű a makikat észrevenni, legalább annyira nehéz felfedezni a világ legkisebb kaméleonját - ami legfeljebb 3 cm körül lehet – vagy a sziget ragadozóját, a fosszát, amelynek hossza 70–80 cm, súlya 5,5–8,6 kg, viszont nagyon jó búvóhelyeket készít magának.

Madagaszkár fővárosa Antatnanarivo (ez annyit tesz, hogy „Ezer ember városa”). A 26 millió szigetlakosból 1,8 millió él itt. Színes és élettel teli a város, főleg péntekenként a piaci napon, amikor mindenféle illatok (és szagok) terjengenek mindenhol és zsibvásári a hangulat.

Az északi part felé véve az irányt érezhetjük a friss tengeri szellőt. A szomszédos sziget – Nosy Be - felé az utunkon majomkenyérfák jönnek szembe. A legenda szerint egyszer Istent felbőszítette, hogy a majomkenyérfák több vizet tárolnak, mint a többi, ezért büntetésként fejjel lefelé fordította őket, ezért a gyökere van fenn, a korona pedig a föld alatt – és valóban, ezek a fák tényleg úgy néznek ki, mintha a fordítva állnának! Amikor Nosy Be-t befejezte, azért jobb kedvében volt: az őserdők, a rizsföldek, a pálmafás strandok és a vulkánok már sokkal jobban sikerültek, mint a majomkenyérfák!

Aki az édent keresi, itt, Madagaszkáron bizonyára megtalálta azt!

Madagaszkári szállások, hotelek itt!

Kapcsolódó cikkek

Super Mario őrületes világa - Super Nintendo World Japán, Oszaka

Super Mario őrületes világa

A japán high-tech tematikus park, a Super Nintendo World átmenetet teremt a videójátékok világa és a valóság közt.

A világ legnagyobb szupermarketje Svédországban - Gakas Ullared

A világ legnagyobb szupermarketje

Svédországban található. Beszámoló.

Madagaszkár, a makik és a majomkenyérfák földje

Madagaszkár, a földi paradicsom

A makik és a majomkenyérfák földje, ahol jól megfér egymással az őserdő és a sztyeppe, a sivatagok és a tavak, valamint a hegyek és a strandok.