Kecskemét – legjobb hely a táborozásra

Minden gyerek másképpen szeretné eltölteni a vakációt. Sokaknak elég, ha végre nem kell menniük sehova. Gördeszkázhatnak a téren vagy leruccannak egy-egy napra a strandra. Szerencsére egyre több gyereknek jelent egyet a nyár a táborozással.
Kecskemét – legjobb hely a táborozásra | bentlakásos tábor 2022 | ottalvós tábor 2022 | gyermektábor 2022 | kecskeméti napközis tábor, bejárós tábor Kecskeméten | júliusi tábor | augusztusi tábor

A XXI. századi ifjúságnak teljesen más elvárásai vannak a táborokkal kapcsolatban, mint szüleiknek voltak. Nem olyan fontos a vízpart közelsége, viszont felértékelődnek a tábor által nyújtott speciális programok. A helyszínt adó város adottságai és programlehetőségei is nagyban hozzájárulnak a sikeres táborozáshoz.

Kecskemét ebből a szempontból kitűnő választás. Bács-Kiskun megye székhelyén minden adott egy sikeres táborozáshoz.

A PEOPLE TEAM nyári tábora a kecskeméti egyetem kampuszán található. Kétágyas, zuhanyzós szobákban helyezik el a táborozókat. A hatalmas területen focipálya, strandröplabdapálya, kosárpálya és teniszezési lehetőség várja a 7–17 éves gyerekeket.

A majd 400 táborozó mindegyike választ jelentkezéskor egy témát, amellyel délelőttönként foglalkozik. A szakfoglalkozások nem csak a tábor területén zajlanak. A gyerekek megismerhetik a város témába vágó nevezetességeit. A zöld táborosok kirándulnak a vadasparkba és a planetáriumba. A fotósok megtekintik a fotómúzeum gyűjteményét. A játéktáborosoknak kihagyhatatlan a Szórakaténusz Játékmúzeum, a képzőművészek ellátogatnak a Katona József Múzeum aktuális kiállítására. A régésztábor ifjú kutatói régi korok kultúráit tanulmányozhatják a 650 éves település környékén folyó ásatásokon. A sportosoknak kihagyhatatlan a csúszdapark és a gokartpálya. A médiások sem maradnak élmény nélkül: a helyi rádió segítségével élőben láthatják egy igazi stúdió működését.

A táborban a délutánok és az esték sem telnek tétlenül. Az egyik legkedveltebb délutáni program a városi vetélkedő, amely során a résztvevők kis csoportokban járják be a várost. Infókat gyűjtenek a Cifra Palotáról, felkeresik a Kodály Zoltán-emlékhelyeket, megismerkednek a Leskowsky Hangszergyűjteménnyel. Megismerhetik Szent Miklós – Kecskemét védőszentjének – történetét is.

Esténként a tábor közel 500 lakója versenyeken, vetélkedődön döntheti el, melyik csapat a legügyesebb és legösszetartóbb. Koncertek és karnevál színesítik a programot. A nagyobbakat éjszakai filmklub várja. Meghívott vendégek tartanak érdekes előadásokat a kamaszokat érintő témákról.Amíg a szülők a kedvelt nyaralóhelyeken tölthetik a szabadságuk egy részét, a PEOPLE TEAM nyári tábora tartalmas és hasznos ismereteket és aktív kikapcsolódást nyújt gyermekeiknek.

Amíg a gyerekek Kecskeméten táboroznak, addig a szülők megszállhatnak egy kecskeméti hotelben.

Itt találod az összes kecskeméti szállodát és szálláshelyet.

Itt pedig egy szép butik hotel.

Az Aranyhomok hotelnek jó az elhelyezkedése.

A Four Points by Sheraton Kecskemét pedig egy jó hotel.

Kapcsolódó cikkek

Champagne (Franciaország)

Ha Champagne, akkor pezsgő!

Champagne Franciaország észak-keleti részén fekszik. Világszerte híres habzóboráról, amit csakis akkor hívhatunk Champagne-nak, ha ebből a régióból származik.

Gakas Ullared - a világ legnagyobb szupermarketje Svédországban

A világ legnagyobb szupermarketje

Svédországban található. Beszámoló.

Kis-Antillák: a karibi álomvilág

Kis-Antillák: Karibi álomvilág – csak mint a Paradicsomban

Elvarázsoló egzotikus szigetek, ahol találkozik a francia érzék és a kreol szenvedély.