A trópusi paradicsom - Mauritius

Esőerdőkben majmocskák lakta fák között, óriáspáfrányokkal körülvéve egy vízesésben megfürödni, majd a türkizkék lagúnában delfinek közt úszni, este friss vaníliát venni a piacon? Mindez megtörténhet Mauritiuson!
A trópusi paradicsom - Mauritius

Ugyanis az indiai-óceáni sziget megnyitotta határait a nyaralók előtt. A hosszan elnyúló paradicsomi strandok, a tradicionális táncosok éppúgy lekötik a vakáción lévő turistákat, mint a golfozás.

Szinte már giccses a tájkép a kristálytiszta tengertől, amelyben a türkiztől a smaragd színekig minden árnyalatot megtalálunk. A part, a pálmákkal, kazuárfákkal, a korallszínű homok és a szikrázó tüzes napfelkelte. Aki egyszer látta, soha nem felejti el ezt a látványt!

A strandokon delfinközpontok vannak, ahol kaphatunk az alkalmon és úszhatunk ezekkel a csupaszív állatokkal. A kilométer hosszú álomparton akár piknikezhetünk. Esténként zenekarok játszanak tradícionális népzenét, amelyre akár a helyiekkel együtt táncolhatjuk a táncukat, a Segá-t.

A szörfösöknek is tartogat meglovagolható hullámokat a sziget, ha délre megyünk. A „One Eye” nevű partszakasz három-négy méter (néhol hat méter!) magas hullámaival igazi szörfparadicsom!

Természet és állatvilág

Mauritius legmagasabb hegye a maga 827 méterével talán nem hozza lázba a hegymászókat, de a szárazföldi kihalt vulkánok megmászása azonban izzasztó élmény is lehet. A Le Morne Brabant megmászásához elengedhetetlen a jó erőnlét, különösen azért, mert az utolsó szakasz már olyan meredek, hogy talán csak a hátsónkon tudunk leereszkedni.

A sziget közepén lévő Black River George National Park nemcsak szurdokai, vízesési miatt csodálatos, de állatvilága is kifejezetten gazdag. Jávai szarvasok, vaddisznók, majmok laknak az erődben, valamint a fehér-barna mauritiusi sólyom is. Csodálatos képeket készíthetünk róluk az Instagramra, mint ahogy a sziget színeiről is, hiszen ahogy haladunk előre a napban, a szivárvány minden árnyalatát megörökíthetjük, mivel a dombos táj a különböző napszakokban pirosban, lilában, zöldben, kékben, lilában, sárgában pompáznak.

Rum hazája

Ahogy cukornádültetvények vannak, ott rumot is készítenek. A zöld arany a sziget 80%-át borítja be. Ha meglátogatjuk a Rhumerie de Chamarel-t, ne autóval menjünk – vagy legalábbis legyen sofőrünk. A kilencfajta rum megkóstolása után nem ajánlatos volán mögé ülni!

Az egykori cukornádültetvények ipari kúriáit múzeumokká alakították át, amelyek segítségével időutazást tehetünk a gyarmatosítás korába.

Test és lélek

A mauritius-iaiak különösen kedvelik a sportokat, a kedvencek közé tartozik a golf. A sziget keleti oldalán létesült az „Ile aux Cerfs”-minisziget, amelyet csak csónakkal vagy helikopterrel érhetünk el. Egy német golfozó, Bernhard Langer alapította és annyira látványos az egész, hogy 4 órás golfozás után a játékosok még 20 percet szelfizéssel töltenek el.

Ha inkább a passzív pihenést választjuk, bízzuk magunkat egy igazi ayurvédikus orvos és indiai jóganagymester fiának – Vishal Pancho - kezeire, aki gondoskodik fájó nyakizmainkról, izomfájdalmainkról és egy masszázzsal rendbe teszi azokat.

Szállások Mauritiuson

1500 euro körüli árakon már találhatunk golf&spa resort-hoteleket. Az árak egy főre, egy hétre értendők, kétágyas szobában, utazási költség nélkül. A szállásokat, hoteleket, szállodákat érdemes a Booking-on keresni.

Kapcsolódó cikkek

Nyaralás 2021 - hova menjek nyáron nyaralni? 5 úticél tipp - nyaralás 2022

Előzzük be a nyarat! 5 úticél tipp

Nézzük, hol kezdődik hamarabb a nyár!

Uruguay: jó a karneválja, és még nem olyan felkapott, mint Rio de Janeiro

Uruguay: jó a karneválja, és még nem olyan felkapott, mint Rio de Janeiro

Egy kitűnő ok arra, hogy miért Uruguay-t válaszd úticélul!

A titokzatos Irán

A titokzatos Irán

Az országot a helyiek már időszámításunk előtti idők óta Iránként is ismerik, nyugaton 1935-ig csak a Perzsia elnevezéssel illették. Az Irán szó ősi formája az Arianám, amely elnevezéssel a nép az országát egykor nevezte. Az arianám az „Indoiráni népek” s