A trópusi paradicsom - Mauritius

Esőerdőkben majmocskák lakta fák között, óriáspáfrányokkal körülvéve egy vízesésben megfürödni, majd a türkizkék lagúnában delfinek közt úszni, este friss vaníliát venni a piacon? Mindez megtörténhet Mauritiuson!
A trópusi paradicsom - Mauritius

Ugyanis az indiai-óceáni sziget megnyitotta határait a nyaralók előtt. A hosszan elnyúló paradicsomi strandok, a tradicionális táncosok éppúgy lekötik a vakáción lévő turistákat, mint a golfozás.

Szinte már giccses a tájkép a kristálytiszta tengertől, amelyben a türkiztől a smaragd színekig minden árnyalatot megtalálunk. A part, a pálmákkal, kazuárfákkal, a korallszínű homok és a szikrázó tüzes napfelkelte. Aki egyszer látta, soha nem felejti el ezt a látványt!

A strandokon delfinközpontok vannak, ahol kaphatunk az alkalmon és úszhatunk ezekkel a csupaszív állatokkal. A kilométer hosszú álomparton akár piknikezhetünk. Esténként zenekarok játszanak tradicionális népzenét, amelyre akár a helyiekkel együtt táncolhatjuk a táncukat, a Segá-t.

A szörfösöknek is tartogat meglovagolható hullámokat a sziget, ha délre megyünk. A „One Eye” nevű partszakasz három-négy méter (néhol hat méter!) magas hullámaival igazi szörfparadicsom!

Természet és állatvilág

Mauritius legmagasabb hegye a maga 827 méterével talán nem hozza lázba a hegymászókat, de a szárazföldi kihalt vulkánok megmászása azonban izzasztó élmény is lehet. A Le Morne Brabant megmászásához elengedhetetlen a jó erőnlét, különösen azért, mert az utolsó szakasz már olyan meredek, hogy talán csak a hátsónkon tudunk leereszkedni.

A sziget közepén lévő Black River George National Park nemcsak szurdokai, vízesési miatt csodálatos, de állatvilága is kifejezetten gazdag. Jávai szarvasok, vaddisznók, majmok laknak az erődben, valamint a fehér-barna mauritiusi sólyom is. Csodálatos képeket készíthetünk róluk az Instagramra, mint ahogy a sziget színeiről is, hiszen ahogy haladunk előre a napban, a szivárvány minden árnyalatát megörökíthetjük, mivel a dombos táj a különböző napszakokban pirosban, lilában, zöldben, kékben, lilában, sárgában pompáznak.

Rum hazája

Ahogy cukornádültetvények vannak, ott rumot is készítenek. A zöld arany a sziget 80%-át borítja be. Ha meglátogatjuk a Rhumerie de Chamarel-t, ne autóval menjünk – vagy legalábbis legyen sofőrünk. A kilencfajta rum megkóstolása után nem ajánlatos volán mögé ülni!

Az egykori cukornádültetvények ipari kúriáit múzeumokká alakították át, amelyek segítségével időutazást tehetünk a gyarmatosítás korába.

Test és lélek

A mauritiusiaiak különösen kedvelik a sportokat, a kedvencek közé tartozik a golf. A sziget keleti oldalán létesült az „Ile aux Cerfs”-minisziget, amelyet csak csónakkal vagy helikopterrel érhetünk el. Egy német golfozó, Bernhard Langer alapította és annyira látványos az egész, hogy 4 órás golfozás után a játékosok még 20 percet szelfizéssel töltenek el.

Ha inkább a passzív pihenést választjuk, bízzuk magunkat egy igazi ayurvédikus orvos és indiai jóga nagymester fiának kezeire, aki gondoskodik fájó nyakizmainkról, izomfájdalmainkról, és egy masszázzsal rendbe teszi azokat.

Szállások Mauritiuson

1500 euro körüli árakon már találhatunk golf&spa resort-hoteleket. Az árak egy főre, egy hétre értendők, kétágyas szobában, utazási költség nélkül. A szállásokat, hoteleket, szállodákat érdemes a Booking-on keresni.

Jó hotel a Constance Belle Mare, a St. Regis és a Four Seasons is.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Super Mario őrületes világa - Super Nintendo World Japán, Oszaka

Super Mario őrületes világa

A japán high-tech tematikus park, a Super Nintendo World átmenetet teremt a videójátékok világa és a valóság közt.

Champagne (Franciaország)

Ha Champagne, akkor pezsgő!

Champagne Franciaország észak-keleti részén fekszik. Világszerte híres habzóboráról, amit csakis akkor hívhatunk Champagne-nak, ha ebből a régióból származik.

Amszterdam – bemutatjuk a WONDR Experience-t

Amszterdam – bemutatjuk a WONDR Experience-t

A WONDR Experience, Amszterdamban található és felhőtlen kikapcsolódást ígér.