Ezeket a múzeumokat látnod kell, ha Németországban jársz!

Kihagyhatatlan állomásai lesznek az utazásunknak!
Ezeket a múzeumokat látnod kell, ha Németországban jársz!

Németországban járva rengeteg lehetőségünk van a kikapcsolódásra, akár egy pezsgő világvárosban szeretnénk pihenni, akár a vadregényes vidéken, az ezerarcú ország tündöklő és modern, míg máshol múltidéző. Az alábbiakban az ország néhány olyan múzeumáról lesz szó, aminek a tematikája is ámulatba ejtő, nemhogy a kiállításaik.

Ha Kölnben járnánk, akkor a dóm mellett is találunk izgalmas programokat, érdemes egy bolhapiacra kinézni, de akár csak a Rajna partjára kiülni egy kicsit. Ha viszont ara vágyunk, hogy ne csak a látvány, hanem az illatok is elvarázsoljanak, akkor irány a Farina illatmúzeum. A kölnivíz otthonában megismerkedhetünk az akkori luxuscikk történetével, illetve a híres vevőkkel is, akik sorban álltak az illatos csodaszerért.

Családosan Dortmundban járva ne csak a fociról emlékezzünk meg, hanem látogassunk el a Wickede zsiráfmúzeumba is, ahol a kisebbek remekül érezhetik magukat, hiszen a gyűjtemény 10 ezer darab zsiráfból áll, a lehető legkülönfélébb kivitelezésben.

Drezdában járva az ember szinte kötelességének érzi, hogy ellátogasson a Higiénia múzeumba, ahol a furcsa név ellenére sem csak szappanokkal és fertőtlenítőszerekkel találkozhatunk. Izgalmas és látványos, tudományos és játékos kiállítás, mindez az emberi test szépségének bemutatásával.

Az Espelkamp nevű település, amellett, hogy Nagykőrös testvérvárosa, azért is izgalmas, mert itt találjuk a Tönsmann szőnyegmúzeumot. A lábunk koptatta lakberendezési tárgy bizony saját múzeummal rendelkezik, ahol a szőnyeg van a középpontban, és néha a falon. De nem csak néhány szép példánnyal találkozunk itt, megismerhetjük a csomózási technikákat, illetve az észak-afrikai természeti népek életmódját is, hogy ezzel eljutva a jelenig megtudjuk, minden darabnak története van.

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban, szinte kihagyhatatlan a Malacmúzeum Stuttgartban. Sajnos a berlini Currywurst múzeum bezárt, így valamivel pótolni kell a látogatók szívében keletkezett űrt, ezért ajánljuk a malacok művészeti és kulturális jelentőségével kiemelten foglalkozó csodás magángyűjteményt.

Kapcsolódó cikkek