Balatonfüredi nyaralás - itt van néhány tipp hozzá

A legtöbben Balatonfüredet választják nyaralásuk helyszínéül, a balatoni városok közül. Ennek az is lehet az oka, hogy Balatonfüred klímája mediterrán jellegű, amelyet a Balaton–előhegyeinek köszönhet. A város természetesen nem csak a klímája miatt ilyen nagyon népszerű, hanem a gazdag történelmi emlékhelyek miatt is, amelyek szorosan a város kultúrájához tartoznak. Balatonfüred arculatának kialakításához számos villa és kúria is hozzájárult.
Balatonfüredi nyaralás - itt van néhány tipp hozzá

Vitorlázeum

Ha szeretnél többet megtudni a Balatonról, akkor a Vitorlázeum egy kiváló hely erre. A Vitorlázeum egy egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítótér, ahol több terem is ki lett alakítva a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén.

A Balaton teremben megismerhetjük a balatoni vitorlázás történetét, a vitorlázás korszakait. A Kezdetek terme a balatoni vitorlázás kezdeteit mutatja be fotók és tárgyi emlékek segítségével. A Túrahajók terme a Balatonon használt túrahajók típusait és népszerűségét bemutató terem. A Kékszalag terem a nevezetes Kékszalag vitorlásverseny történetét, működését és szabályzatát bemutató helyiség. A Versenyhajók terme, a balatoni versenyhajók típusait írja le. A Viharszobában egy viharszimulátor segítségével átélhető a Balatonon megtapasztalható vihar élménye. Az Élményteraszon pedig különböző játékokat és vízi sportokat lehet kipróbálni.

Balatonfüredi hajókirándulás

A Balatonra érkezők gyakran választják a hajókirándulás programot, hiszen így kicsit közelebbről ismerkedhetnek meg a magyar tengerrel és a balatoni városokkal. A vitorlázást is nagyon sokan kedvelik az északi-part egyik központi helyén, azaz Balatonfüreden.

Sokan választják a naplementében történő hajókázást is. Nem csak a szerelmesek, hanem a családok és baráti társaságok is, hiszen nagyon fergeteges élmény ilyenkor éjszaka a hajókázás. Jó hallani, ahogy csobognak a hullámok, és ahogy a lemenő Nap fényei megcsillannak a víz felszínén. Az éjszakai hajókázást szakképzett kapitány navigálja. A sétahajókázás ára a hajó típusától és túra időtartamától is függ.

Pe-Ki Apartman Balatonfüred

Balatonfüred, a Balaton legkedveltebb városa. Ez az a Balaton-parti város, ahol a főszezonon kívül is van élet, hiszen rengeteg kulturális és közéleti rendezvény van itt. A Pe-Ki Apartman nem közvetlenül a parton található, mégis számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, amiért érdemes őket választani.

Ilyen például a görög falu, ahol az Annagora Aquapark is üzemel és a híres Füred Kemping is, ami összesen 800 méterre van az apartmantól, gyalogosan tíz perc alatt megközelíthető.

Az apartman belső terét igyekeztek úgy kialakítani, hogy nyugalmat és harmóniát sugározzon, hiszen a hétköznapokból kiszakadva, erre van igazán szükségünk.

Kapcsolódó cikkek

Gyönyörű hotelek Barcelonában – itt érdemes megszállnod

Gyönyörű hotelek Barcelonában – itt érdemes megszállnod

Ha szeretnéd magad kipihenni, akkor repülj Barcelonába.

Hotelek Barcelonában – itt érdemes megszállnod

Hotelek Barcelonában – itt érdemes megszállnod

A nyaralásunkat, akár Barcelonában is tölthetjük, ahol sok, remek szálloda közül válogathatunk.

Barcelonai hotelek – mutatunk 5 szállodát

Barcelonai hotelek – mutatunk 5 szállodát

A cikkben 5 remek barcelonai hotelt mutatunk be.