Balatonfüredi nyaralás - itt van néhány tipp hozzá

A legtöbben Balatonfüredet választják nyaralásuk helyszínéül, a balatoni városok közül. Ennek az is lehet az oka, hogy Balatonfüred klímája mediterrán jellegű, amelyet a Balaton–előhegyeinek köszönhet. A város természetesen nem csak a klímája miatt ilyen nagyon népszerű, hanem a gazdag történelmi emlékhelyek miatt is, amelyek szorosan a város kultúrájához tartoznak. Balatonfüred arculatának kialakításához számos villa és kúria is hozzájárult.
Balatonfüredi nyaralás - itt van néhány tipp hozzá

Vitorlázeum

Ha szeretnél többet megtudni a Balatonról, akkor a Vitorlázeum egy kiváló hely erre. A Vitorlázeum egy egyedülálló vitorlástörténeti interaktív kiállítótér, ahol több terem is ki lett alakítva a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén.

A Balaton teremben megismerhetjük a balatoni vitorlázás történetét, a vitorlázás korszakait. A Kezdetek terme a balatoni vitorlázás kezdeteit mutatja be fotók és tárgyi emlékek segítségével. A Túrahajók terme a Balatonon használt túrahajók típusait és népszerűségét bemutató terem. A Kékszalag terem a nevezetes Kékszalag vitorlásverseny történetét, működését és szabályzatát bemutató helyiség. A Versenyhajók terme, a balatoni versenyhajók típusait írja le. A Viharszobában egy viharszimulátor segítségével átélhető a Balatonon megtapasztalható vihar élménye. Az Élményteraszon pedig különböző játékokat és vízi sportokat lehet kipróbálni.

Balatonfüredi hajókirándulás

A Balatonra érkezők gyakran választják a hajókirándulás programot, hiszen így kicsit közelebbről ismerkedhetnek meg a magyar tengerrel és a balatoni városokkal. A vitorlázást is nagyon sokan kedvelik az északi-part egyik központi helyén, azaz Balatonfüreden.

Sokan választják a naplementében történő hajókázást is. Nem csak a szerelmesek, hanem a családok és baráti társaságok is, hiszen nagyon fergeteges élmény ilyenkor éjszaka a hajókázás. Jó hallani, ahogy csobognak a hullámok, és ahogy a lemenő Nap fényei megcsillannak a víz felszínén. Az éjszakai hajókázást szakképzett kapitány navigálja. A sétahajókázás ára a hajó típusától és túra időtartamától is függ.

Pe-Ki Apartman Balatonfüred

Balatonfüred, a Balaton legkedveltebb városa. Ez az a Balaton-parti város, ahol a főszezonon kívül is van élet, hiszen rengeteg kulturális és közéleti rendezvény van itt. A Pe-Ki Apartman nem közvetlenül a parton található, mégis számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, amiért érdemes őket választani.

Ilyen például a görög falu, ahol az Annagora Aquapark is üzemel és a híres Füred Kemping is, ami összesen 800 méterre van az apartmantól, gyalogosan tíz perc alatt megközelíthető.

Az apartman belső terét igyekeztek úgy kialakítani, hogy nyugalmat és harmóniát sugározzon, hiszen a hétköznapokból kiszakadva, erre van igazán szükségünk.

Kapcsolódó cikkek

Abu Dhabi legszebb szállodái

Pazar luxusszállodák Abu Dhabiban

Sivatag, luxus, elegancia, kényelem, hagyomány. Ezek mesteri ötvözése köszön vissza az arab világ legszebb szállodáiban. Mintha csak az 1001 éjszaka meséibe csöppennénk bele...

Hotelek Barcelonában – itt érdemes megszállnod

Hotelek Barcelonában – itt érdemes megszállnod

A nyaralásunkat, akár Barcelonában is tölthetjük, ahol sok, remek szálloda közül válogathatunk.

Gyönyörű hotelek Barcelonában – itt érdemes megszállnod

Gyönyörű hotelek Barcelonában – itt érdemes megszállnod

Ha szeretnéd magad kipihenni, akkor repülj Barcelonába.