Tippek 4 napos hosszúhétvégére Horvátországban

Mi mindent lehet megnézni Horvátországban négy nap alatt? Szerencsére elég sok látnivalót és élményt fedezhetünk fel déli szomszédunknál akkor is, ha csak egy hosszú hétvégénk van a nyaralásra, de semmiképp sem szeretnénk az értékes napokat egy strandon ücsörögve eltölteni.
Horvátországi utazás - útiterv

Tippek 4 napos hosszúhétvégére Horvátországban

Mi mindent lehet megnézni Horvátországban négy nap alatt? Szerencsére elég sok látnivalót és élményt fedezhetünk fel déli szomszédunknál akkor is, ha csak egy hosszú hétvégénk van a nyaralásra, de semmiképp sem szeretnénk az értékes napokat egy strandon ücsörögve eltölteni. Mivel egy-egy éjszakára leginkább kempingben, sátorral tudunk megszállni, az útitervet is ez alapján állítottuk össze, és az egyes helyszíneken kempingajánlatokkal is szolgálunk. A kempingekben is érdemes azonban lefoglalni előre a sátorhelyet, mert a főszezonban ezek is gyakran telítettek lehetnek. Lássuk hát, merre érdemes elindulni egy tartalmas és izgalmas horvát mininyaralásra!1. nap: Reggeli indulással kora délelőtt elérjük Varazdin (Varasd) városát, ahol érdemes egy órácskát rászánni a vár megtekintésére. Ezután folytathatjuk utunkat Karlovacba, ahol ismét megpihenhetünk. Itt érdemes megtekinteni a délszláv háború emlékközpontját. Ezzel a tempóval késő délután érünk a Plitvicei tavakhoz, ahol érdemes kipróbálni az útszéli fogadókat, amelyek különleges gasztronómiai élményeket kínálnak, hiszen gyakran szabadtéri tűzön sütik a finomabbnál finomabb húsokat. Javasolt kempingek: Camping Korana, Camp Bear2. nap: A második nap délelőttjét mindenképp érdemes a Plitvicei-tavaknál tölteni. A lenyűgöző színű és környezetű tórendszer természetvédelmi terület, így fürödni nem lehet, illetve az ösvényekről sem szabad letérni, de az biztos, hogy a Nemzeti Park látványa így is feledhetetlen élmény lesz, hiszen a séta mellett hajóval és kisvasúttal is utazgathatunk. Délután érdemes Trogir felé venni az irányt. Útközben álljunk meg pihenni és várost nézni a mediterrán Sibenikben. A hangulatos óvárosban látogassuk meg a Szent Miklós és Szent Mihály erődöt, a Szent Jakab székesegyházat és a Városházát. Így estére érkezhetünk Trogirba, ahol a következő kempingeket javasoljuk: Camping Rozac, Camping Belvedere.

3. nap: A harmadik nap reggelén sátorbontás után indulhatunk is Splitbe, Horvátország második legnagyobb városába.  Itt is érdemes elidőzni az óvárosban és a kikötőben, illetve megnézni az óvárost, a kikötőt és a történelmi emlékeket is. Ezután folytassuk utunkat Omisba, ahol megnézhetjük a Mirabella erődöt és a Szent Péter templomot. Omisban pihenjük ki a városnézés fáradalmait a Velika strandon, amely Punta területén található. Az egy kilométer hosszú, homokos tengerparttal rendelkező, sekély vizű parton a fürdés mellett röplabdázhat, vagy kipróbálhatja a vízi labdajátékot, a picigint is. A strandon minden adott a kulturált pihenéshez: vannak szabadtéri zuhanyzók, napágyak, napernyők, sőt étterem, kávézó vagy cukrászda is. Kempingjavaslat Trogirban: Galeb Camping, Lisičina Camping

4. nap: Reggeli után még van idő egy kellemes fürdőzésre a strandon, ebéd után pedig indulhatunk haza. Útközben érdemes beugrani Zágrábba, ahol látogassunk el a Fő térre. A horvát főváros tulajdonképpen két város egyben: az alsóvárosban széles sugárutakat, hatalmas tereket, és szecessziós épületeket találunk, a felsőváros pedig meghitt, középkori hangulattal vár minket. Ha városnézés közben megéheznénk, utunk végeztével próbáljuk ki Zágrábban a mediterrán fogásokat kínáló Zrno bio bistrót vagy a Duksa Pizzát. Mindkét étteremben elfogadható áron kínálnak jó minőségű és friss ételeket.

Nézze meg az autópályadíj-kalkulátor segítségével, Önnek mennyibe kerül eljutni a horvátországi nyaralása helyszínére.

Kapcsolódó cikkek

Dubrovnik Horvátország

Horvátország kincsei 6.

A város látnivalóval, palotákkal, templomokkal és természetesen számos nyaralóval, szállodával büszkélkedik.

Horvátország kincsei: Zadar

Horvátország kincsei 2.

Zadar, vagyis magyarul Zára szintén Horvátország legszebb városai közé tartozik.

Horvátország kincsei: Rogoznica

Horvátország kincsei 3.

Rogoznica nyugalmat és biztos kikapcsolódást jelenthet az ide érkező nyaralók számára.