Horvátország kincsei 3.

A sziget legnagyobb részét sűrű fenyőerdő borítja. A helyi lakosok leginkább halászatból élnek, ezért friss halat mindig be tudunk szerezni. Ez Rogoznica.
Horvátország kincsei: Rogoznica

Rogoznica Dalmácia középső részén, Sibenik és Trogir között egy félszigeten fekszik. Ez a kedvező fekvés, a hegyes, erdős környezet és mediterrán légkör nyugalmat és biztos kikapcsolódást jelenthet az ide érkező nyaralók számára.

Szállásokban, hotelekben is bővelkedik, egyik kiemelkedő szállodája a négycsillagos Perla Resort, ami 2015-ben az egyik leggyakrabban foglalt rogoznicai szálláshely volt.

A csodás panorámát a félszigeti öböl felé néző szabadtéri medence biztosítja. A hotelnek privát strandja, élelmiszerboltja, illetve tengerre néző luxusszínvonalú, erkélyes szobái vannak.

Az apartmanokhoz nappali, felszerelt konyha, illetve modern fürdőszoba is tartozik.

Wellnessrészlegét tekintve, tehát rendelkezik szabadtéri fűtött medencével, valamint szaunával. Szabadidős tevékenységekre is van lehetőség, ugyanis teniszpálya is tartozik a szállodához.

A hotel bárjában különleges borválogatást kóstolhatunk.

0 és 2 éves kor közötti gyermeknek a szállásért nem kell fizetni, már ezért is érdemes lehet ezt a hotel célba venni a családknak. Ezenkívül természetesen párkat, jegyeseket, baráti társaságokat is szívesen fogadnak, és akár 6 hálószobás apartmant is rendelkezésünkre tudnak bocsátani.

Rogoznica egyébként bővelkedik a látnivalókban is, többek között itt található a Nagyboldogasszony plébániatemplom, a tengervízzel teli Zmajevo oko (Sárkány szeme) tó, illetve a legmagasabb ponton fekvő erőd maradványai, ami akár túrázási célpont is lehet számunkra.

További szállások Rogoznicán itt.

Kapcsolódó cikkek

Horvátország kincsei: Zadar

Horvátország kincsei 2.

Zadar, vagyis magyarul Zára szintén Horvátország legszebb városai közé tartozik.

Horvátország kincsei: Rab sziget

Horvátország kincsei 4.

Rab sziget Horvátország tengerpartjának északi részén, a Kvarner-öböl déli oldalán fekszik.

Korcula, Horvátország: mert az utazás átmossa testünket-lelkünket

Korcula tárt karokkal vár

A kis Dubrovniknak is nevezett Korcula nagyszerű hely a kikapcsolódásra, feltöltődésre.