Így dobd fel az idei nyaralást a Balatonon: ez a nyár más lehet, mint a többi!

Gyerekkorunk óta tudjuk, hogy a Balaton egyenesen megunhatatlan. Mégis minden nyáron új oldalát mutathatja meg, ha szeretnénk még többet átélni a csodáiból. Íme, néhány izgalmas tipp, hogy az idei balatoni nyaralás igazán maradandó élmény legyen!
Így dobd fel az idei nyaralást a Balatonon: ez a nyár más lehet, mint a többi!

1. Bérelj csónakot, hajót vagy jachtot!

Mi lenne relaxálóbb elfoglaltság, mint a Magyar Tenger kellős közepén, a verőfényben pihenni, a vízbe ugrálni, netán éppen bulit tartani a legjobb barátaiddal? Szerencsére ma már a csónak-, hajó- vagy jachtbérlés sem csak a leggazdagabbak kiváltsága, akár közösen is összedobhattok rá!

Fontos az is, hogy ma már lehet csónakot bérelni jogosítvány nélkül, így ez sem szegheti a kedveteket. A motoros csónak ugyanis jogosítvány nélkül vezethető, nem igényel külön tanfolyamot és képesítést sem.

Elektromos hajót is vezethetünk a Balatonon. Persze tudni kell, hogy az elektromos hajó egy feltöltéssel a sebességtől függően 2-8 órát működik. Amennyiben viharjelzés nincs érvényben, 1500 méterre lehet a parttól eltávolodni.

2. Látogass el a levendulamezőkre!

Ha a kora nyári napokat a Balaton környékén töltjük, mindenütt napraforgóföldek veszik körül. Mindenhol ott vannak, ameddig a szem ellát: sárga mezőket csodálhatunk a Keszthelyről Hévízre vezető út két oldalán.

Ha a megfelelő időben látogatsz a Balaton környékére, a levendulamezőkön is barangolhatsz. A „földek” aatt valójában szántóföldekre gondolunk, nem csak kis levendulakertekre. Július első felében látni a mezőket teljes pompájában!

A gyönyörű földek, amelyeknek megtekintését ajánljuk a Kőröshegyi Levendulás vagy a Tihanyi-félszigeten található Tihanyi Levendárium, illetve a Dörgicsei Levendula Major. Tihany mindenféle levendulatermékre specializálódott, így ha ott jársz, kóstold meg a levendulás sört vagy fagylaltot.

3. Kóstold meg a helyi bort!

Valószínűleg először a finom fehér Tokai jut eszedbe, amikor a magyar borról hallasz. De hallottál már arról, hogy a Balaton is híres borkultúrájáról?

A helyi pincészetek látogatása pillanatok alatt a balatoni bor szerelmesévé tehet, és ez minden bizonnyal az egyik legnyomósabb érv a Balaton mellett! A vulkanikus talajnak és a rendkívül megfelelő mikroklímának köszönhetően a terület tökéletes szőlőtermesztésre.

A pincészeteket végiglátogatva nemcsak megkóstolhatjuk ennek az italnak a különböző fajtáit, hanem tanulhatunk a készítési folyamatukról is.

Kapcsolódó cikkek

Kávézni a kánikulában

Kávézni a kánikulában

A nyári hőség idején sokan szembesülnek vele, hogy bár szívesen hódolnak továbbra is kávészenvedélyüknek, a szokásos módon, forrón fogyasztott fekete nem esik olyan jól a nagy melegben.