Egy hely, ahol az álmok valóra válnak – Irány a párizsi Disneyland!

Az első kép, ami a legtöbbeknek Disneyland kapcsán bevillan, az óriás rajzfilmfigurának öltözött alakokkal fotózkodó gyerekek képe. Ennél viszont jóval többet nyújt a méltán híres turistacélpont.
Egy hely, ahol az álmok valóra válnak – Irány a párizsi Disneyland, az Eurodisney!

Disneyland valóban egy varázsvilág, ami azon túl, hogy lehetőséget nyújt a kedvenceinkkel, de legalábbis a gyerekek kedvenceivel való közös fényképezkedésre, olyan programokat is kínál, amikre elsőre nem is gondolnánk. Nem pusztán egy hagyományos vidámparkról van szó, és a tematikus vidámparknál is többet ad az élmény.

Ahogy Alíz bolyongott Csodaországban, úgy mi is elveszhetünk a mágikus lényekkel teli Szívkirálynő labirintusában, de a bátrabbak akár vállalkozhatnak arra is, hogy Indiana Jones nyomába eredjenek, de legalábbis hasonlóan félelmetes terepen, egy templom romjai között tegyék próbára magukat a száguldó hullámvasúton, ami egy teljes 360 fokos fordulatot is tesz a pályáján. A klasszikusokban nincs hiány, és akadnak olyan opciók is, amihez nem feltétlenül szükséges vakmerőnek lenni, ilyen az elefántok körhintája, ahol Dumboval és társaival együtt repülhetünk.

Ha pedig már annyiszor mondtuk, hogy az álmok és csodák helyéről van szó: mi lehetne mesésebb Csipkerózsika kastélyánál?

A világ negyedik legnagyobb vidámparkja két fő részből épül fel, a Disneyland Park és a Walt Disney Studios Park, mellettük pedig a Village az éttermekkel és boltokkal. Akik hamar szeretnének a parkba jutni, azoknak érdemes a közelében megszállni, a Disney's Newport Bay Club® hotel a parkhoz hasonlóan varázslatos hangulatú szállás, szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

Ha pedig Párizsban keresel szállást, itt megtalálod!

Kapcsolódó cikkek

Madagaszkár, a makik és a majomkenyérfák földje

Madagaszkár, a földi paradicsom

A makik és a majomkenyérfák földje, ahol jól megfér egymással az őserdő és a sztyeppe, a sivatagok és a tavak, valamint a hegyek és a strandok.

Miért éri meg télen is Athénba utazni?

Miért éri meg télen is Athénba utazni?

Ilyentájt alig járnak turisták a görög fővárosban, ami még kellemesebbé teszi a látogatást.

A titokzatos Irán

A titokzatos Irán

Az országot a helyiek már időszámításunk előtti idők óta Iránként is ismerik, nyugaton 1935-ig csak a Perzsia elnevezéssel illették. Az Irán szó ősi formája az Arianám, amely elnevezéssel a nép az országát egykor nevezte. Az arianám az „Indoiráni népek” s